삼겹살 사다가 구워먹고 남은
몇줄로 만들기에 딱 접합한 레서피..
비가 오거나 날씨가 구질구질할때 또 좋은 레서피이기도 하다.
종종 해먹곤 하는데
오븐에 2시간씩 넣지 않고서도
한번 끓으면, 약불에 40-45분간 졸이다가 먹으면 된다.
난 토마토는 넣지 않고
돼지고기를 파프리가/코리엔더 가루에 뭍혀 기름없이 볶아낸뒤
같은 팬에 다른 야채들 (양파, 셀러리, 당근)도 넣고 볶다가
다시 돼지고기 넣고
물은 모든 재료가 잠길 정도로 붓고
미린이나 와인/치킨 스탁 조금 넣고 한번 끓으면,
자근자근 약불에 30분 정도 졸이다가
마지막에 콩을 넣은 후, 강불에 10분정도 더 조려내는 형식으로 하는데
꽤 맛있다.
간은 소금 후추로 하고
고춧가루나 파프리가를 더 넣어도 된다, 좀더 매콤하게 먹고 싶으면.
쵸리조를 넣으면 약간 부대지깨 분위기..
Ingredients
800 grams piece of boneless pork belly
4 streaky bacon, roughly chopped
1 large onion , chopped
2 garlic cloves , roughly chopped
1 teaspoon paprika
100 grams chorizo , roughly chopped
400 grams tin chopped tomatoes
400 grams cannellini beans , drained and rinsed
a bunch coriander
pork flavored seasoning powder
a splash of light soy sauce
2 tablespoons sugar
salt and pepper
Preparation
1
2
Add the bacon and cook for 2-3 minutes until golden, then reduce the heat slightly and add the onion and garlic. Cook for 2-3 minutes until softened. Stir in
the paprika and chorizo and cook for a minute or so. Return the pork to
the pan and tip in the tomatoes. Pour in the wine and enough water just
to cover - about 350ml. Season, cover and cook in the oven for 2 hours. Stir in the beans and return to the oven, without the lid, for 20-30 minutes. Stir in the coriander and add more seasonings to taste,then serve with crusty bread.
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